Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/7/08

Υποδοχή πληροφοριών

Εδώ, βλέπετε πληροφορίες για προβλήματα που έχουν συνεισφέρει άλλοι πολίτες και είναι ακόμη στην αναμονή. Στη σελίδα αυτή θα φανεί και η δική σας πληροφορία όταν την καταγράψετε, χρησιμοποιώντας τη φόρμα στη δεξιά στήλη ή το bookmarklet ecoTopos.

Τα δεδομένα θα είναι έτοιμα για χρήση μετά από έναν μικρό έλεγχο. Σχόλια που αναρτώνται εδώ θα σβήνονται μετά από 7 ημέρες.

Η πολιτική του οικοΤόπου είναι να καταγράφονται τα προβλήματα εξατομικευμένα κατά συμβάν και αναλυτικά, ειδικά όταν δεν προέρχονται από αναλυτικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ ή επιστημονικές εκθέσεις.

Περισσότερα στην πολιτική του οικοΤόπου για τη συλλογή πληροφοριών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θαλάσσια καταστροφή, Αρκαδίου, Ρεθύμνης Θέση: ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΠΡΙΝΟΣ Συντεταγμένες: 35.4188,24.6745 Εικόνες καταστροφής και τεράστιας περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αντίκρισε η θαλάσσια ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, στην παράκτια περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου Πηγή: www.archipelago.gr , 27/11/2009