Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

30/8/08

Υδρολογική καταστροφή, Πρεσπών, Φλωρίνης, NATURA 2000

Υδρολογική καταστροφή, Πρεσπών, Φλωρίνης, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SPASCI κωδικός GR1340001 Θέση: Λαιμού Συντεταγμένες: 40.8107,21.0761 Εκτεταμένες αμμοληψίες στη στενή λωρίδα γης που χωρίζει τη Μικρή από τη Μεγάλη Πρέσπα δημιουργούν κινδύνους απορροής σημαντικών ποσοτήτων υδάτων από την πρώτη προς τη δεύτερη, με σημαντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα όλης της περιοχής. Πηγή: www.ethnos.gr , 4/8/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: