Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/9/08

Επικίνδυνα απόβλητα, Καβάλας, Καβάλας

Επικίνδυνα απόβλητα, Καβάλας, Καβάλας Θέση: Νέα Καρβάλη Συντεταγμένες: 40.9566,24.4790 Σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας διαπίστωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη. Τα υγρά απόβλητα διατίθενται κατά σύστημα ανεπεξέργαστα στη θάλασσα, η "προσωρινή" απόθεση του ραδιενεργου φωσφοργύψου δεν τηρεί τους όρους της άδειας, ενώ επικίνδυνοι αέριοι ρύποι διαρρέουν στην ατμόσφαιρα. Πηγή: www.makthes.gr , 24/1/2008 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: