Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

5/9/08

Υδρολογική καταστροφή, Άργους, Αργολίδος

Υδρολογική καταστροφή, Άργους, Αργολίδος Θέση: πηγές Ανάβαλου Συντεταγμένες: 37.558,22.707 Στις παλαιές γεωτρήσεις που χρησιμοποιεί σήμερα συμπληρωματικά ο Δήμος Αργους τα νιτρικά είναι από 60-70ml/lt, όταν δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 50 ml/lt. Tο νερό του Ανάβαλου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόση χωρίς επεξεργασία, αφού έχει 350ml/lt χλώριο, όταν το όριο είναι τα 250 ml/lt. Επιπλέον στο νερό των πηγών Ανάβαλου, Λέρνας και Κρόης έχει ανιχνευθεί υψηλό μικροβιακό φορτίο. Πηγή: news.kathimerini.gr , 5-9-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: