Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

28/9/08

Θαλάσσια καταστροφή, Θήρας, Κυκλάδων

Θαλάσσια καταστροφή, Θήρας, Κυκλάδων Θέση: Άκρα Αλωνική Συντεταγμένες: 36.4028,25.4255 Ναυάγιο SEA DIAMOND.
Η ποσότητα καυσίμου που βρίσκεται στις δεξαμενές του βυθισμένου πλοίου είναι μια άμεση απειλή για το εξαιρετικά ευαίσθητο οικοσύστημα της καλδέρας από τη στιγμή που το πετρέλαιο χυθεί στη θάλασσα μπορούμε να μαζέψουμε μόνο ένα μικρό μέρος του, σπάνια περισσότερο από 15% της ποσότητας που χύθηκε.
Πηγή: save-santorini.blogspot.com , 5-4-2007 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: