Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

17/9/08

Διάβρωση, Παραλίας, Πιερίας

Διάβρωση, Παραλίας, Πιερίας Θέση: αλιευτικό καταφύγιο Συντεταγμένες: 40.26066,22.59566 Το αλιευτικό καταφύγιο στη Σκάλα Κατερίνης, μερικές δεκάδες μέτρα ψευτομώλων για να φυλάνε τις βάρκες τους οι τοπικοί ψαράδες, προκάλεσε τέτοιες διαβρώσεις στη γειτονική παραλία που απαιτήθηκαν δεκάδες πρόβολοι αφού η ρημάδα η φύση δεν λέει να τους κάνει το χατήρι και να σταματήσει να τρώει τις παρακάτω και παρακάτω και παρακάτω από τα 'έργα αντιμετώπισης των επιπτώσεων' ακτές! Πηγή: pitylos.blogspot.com , 29-12-2007 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: