Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/9/08

Αέρια ρύπανση, Πλατυκάμπου, Λαρίσης

Αέρια ρύπανση, Πλατυκάμπου, Λαρίσης Θέση: Επαρχιακή οδός Λάρισας - Συκουρίου Ομορφοχωρίου Συντεταγμένες: 39.6833,22.4597 Οι συντεταγμένες βρίσκονται στο ακριβές σημείο όπου το petcoke αποθηκεύεται χύμα στα χωράφια πριν οδηγηθεί στους φούρνους παρακείμενης κεραμικής βιομηχανίας ως καύσιμο. Το petcoke ειναι παραπροϊόν της πετρελαϊκης βιομηχανίας και έχει υψηλότατη περιεκτικότητα σε θείο. Πέραν αυτού, κατά τη λειοτρίβησή του προκειμένου να καταστεί ικανό για καύση, δημιουργείται εισπνεύσιμη σκόνη (σωματίδια pm 10 και pm 100) προκαλώντας σειρά προβλημάτων στο αναπνευστικό. Ήδη δύο κεραμοποιία της περιοχής Λάρισας χρησιμοποιούν το υλικό αυτό ως καύσιμο αν και βρίσκονται σε απόσταση από 2 έως 3 χιλιόμετρα από τον ιστό της πόλης. Να σημειωθεί ότι σε έλεγχο του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος, η μία από τις δύο βιομηχανίες δεν τηρούσε 15 από τους 42 περιβαλλοντικούς όρους που της τέθηκαν, ενω άλλους τους τηρούσε κατά δήλωση των ιδιοκτητών. Δεν αναφερόμαστε σε επουσιώδεις όρους! Δεν έίχε και δεν έχει για παράδειγμα φίλτρα ούτε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης του υλικού. Πηγή: endrasi.gr , 23/7/2008 από: Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: