Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

19/9/08

Τοξικά, Οινοφύτων, Βοιωτίας

Τοξικά, Οινοφύτων, Βοιωτίας Θέση: 57ο Χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας Συντεταγμένες: 38.31435,23.62350 ΕΛΒΑΛ Α.Ε Πρόστιμο 180000€ για παραβάσεις της νομοθεσίας. Η εταιρία διαπιστώθηκε ότι ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Ασωπού ποταμού από την ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών αποβλήτων της παραγωγικής τους διαδικασίας. Πηγή: asopossos.wordpress.com , 5-3-2008 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: