Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

12/9/08

Δασική καταστροφή, Καντάνου, Χανίων

Δασική καταστροφή, Καντάνου, Χανίων Θέση: Φαράγγι της Καντάνου Συντεταγμένες: 35.348390,23.745452 Παράνομη εξόρυξη σε λατομείο που συνεχίζεται. Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις 9/6/2008 και πράξη Βεβαίωσης Παράβασης που αναφέρονται σε σωρεία παραβιάσεων: παράβαση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, συνέχιση της εξόρυξης εκτός της οριοθετημένης περιοχής, καμμία αποκατάσταση αναβαθμίδων, τοποθέτηση των στείρων υλικών στον παλιό δρόμο Καντάνου κ.λπ. Ομοίως και το Τμήμα Υδραυλικών Εργων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, που έπειτα από επιτόπια έρευνα διαπίστωσε ότι εντός των 347,9 στρεμμάτων έχει μπαζωθεί το ρέμα, έχουν κοπεί δέντρα, έχουν κατασκευαστεί τσιμεντοσωλήνες εντός της κοίτης Πηγή: www.kathimerini.gr , 4-8-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: