Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/10/08

Τοξικά, Ακρωτηρίου, Χανίων

Τοξικά, Ακρωτηρίου, Χανίων Θέση: ΧΥΤΥ Κουρουπητού Συντεταγμένες: 35.5390,24.1932 Πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια είναι τα τοξικά κατάλοιπα που εκλύονται από το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων των σκουπιδιών που διαχειρίζεται το εργοστάσιο απορριμμάτων στον Κουρουπητό Χανίων, όπως διαπίστωσε το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πηγή: www.in.gr , 3/10/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: