Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Πολίχνης, Θεσσαλονίκης

Υδρολογική καταστροφή, Πολίχνης, Θεσσαλονίκης Θέση: Δενδροπόταμος Συντεταγμένες: 40.66331,22.97143 Βυζαντινός νερόμυλος στο Δενδροπόταμο.Η περιοχή ανοικοδομείται καθημερινά, δηλαδή κόβονται μεγάλα δέντρα και χτίζονται μεζονέτες. Το ποτάμι λίγο πιο πάνω δέχεται ακατέργαστα αστικά λύμματα από τον χαλασμένο βιολογικό σταθμό. Πηγή: arxskg.blogspot.com , 23-5-2007 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: