Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

7/10/08

Λύματα, Γαζίου, Ηρακλείου

Λύματα, Γαζίου, Ηρακλείου Θέση: Ηλιοπεράματα Συντεταγμένες: 35.3405,25.0519 Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μολύνει τον κόλπο Ηρακλείου διότι παίρνει το νερό του Αλμυρού ποταμού γαι ψύξη των μηχανών και το επιστρέφει μολυσμένο με λάδια και τοξικά. Επίσης η κάπνα που βγάζουν τα φουγάρα κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Δίπλα στο εργοστάσιο αγκυροβολούν πλοία τα οποία επιδεινώνουν την κατάσταση της θάλασσας στις κεντρικότερες τουριστικές παραλίες του Ηρακλείου. Πηγή: www.ecocrete.gr , 2008 από: Antuan

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

μια φωτογραφία από μακρυά (λόφος Πετροκέφαλου, μετά τις Βούτες) δείχνει το σύννεφο από τα φουγάρα των εργοστασίων.

Στην αριστερή άκρη βρίσκονται τα εργοστάσια, το νησί στην δεξιά είναι η Ντία, το Ηράκλειο (αν και δεν φαίνεται) καλύπτει όλη την περιοχή ενδιάμεσα. Από πάνω του και χαμηλά διακρίνεται ένα μαύρο σύννεφο να σκεπάζει όλη την πόλη...

image