Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

12/10/08

Επικίνδυνα απόβλητα, Θηβαίων, Βοιωτίας, NATURA 2000

Επικίνδυνα απόβλητα, Θηβαίων, Βοιωτίας, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2410001 Θέση: Καλαμίτης ποταμός Συντεταγμένες: 38.3846,23.2966 Το δημοτικό σφαγείο της Θήβας ρίχνει ζωικά απόβλητα σε παρακείμενο παραπόταμο που οδηγεί στην Υλίκη.αίμα, δέρματα και περιττώματα ζώων από το δημοτικό σφαγείο, πέφτουν στον παραπόταμο Καλαμίτη, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα. Τα ζωικά απόβλητα καταλήγουν στη λίμνη Υλίκη, από όπου αντλείται νερό για την υδροδότηση της Αθήνας. Πηγή: www.skai.gr , 11/10/2008 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: