Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

22/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Μακέδνων, Καστοριάς, NATURA 2000

Υδρολογική καταστροφή, Μακέδνων, Καστοριάς, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR1320001 , NATURA 2000-SPA κωδικός GR1320003 Θέση: Λίμνη Καστοριάς Συντεταγμένες: 40.522,21.305 Σήμα κινδύνου για τη διάσωση της λίμνης της Καστοριάς εκπέμπει ο δήμος, καθώς ο όγκος των υδάτων της μειώνεται διαρκώς, ενώ τα νερά της μολύνονται από τα φυτοφάρμακα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Πηγή: kastorianews.wordpress.com , 4-9-2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: