Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

31/10/08

Τοξικά, Ανθηδώνος, Ευβοίας, NATURA 2000

Τοξικά, Ανθηδώνος, Ευβοίας, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2410001 Θέση: Λίμνη Παραλίμνη Συντεταγμένες: 38.464,23.370 Τοξικά απόβλητα στην Παραλίμνη, δίπλα στην Υλίκη, που από τα νερά της, αλλά και από παρακείμενες γεωτρήσεις, υδροδοτούνται περιοχές της Χαλκίδας ενώ μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δίπλα ακριβώς από τη λίμνη, έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές, αφού είναι διάσπαρτες από μεγάλες ποσότητες συσκευασιών, χρησιμοποιημένων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Πηγή: www.ethnos.gr , 30-10-2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: