Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

31/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Λούρου, Πρεβέζης, NATURA 2000

Υδρολογική καταστροφή, Λούρου, Πρεβέζης, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2110001 , NATURA 2000-SPA κωδικός GR2110004 Θέση: Λούρος ποταμός Συντεταγμένες: 39.1622,20.8078 Πρόστιμα συνολικού ύψους 146.200 ευρώ εισηγούνται οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις σε 8 από τις 10 ελεγχθείσες εταιρείες της Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένες κοντά στο Λούρο ποταμό.

Εντύπωση προξενεί πάντως το γεγονός οι έλεγχοι που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή το επόμενο εξάμηνο από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Αμβρακικό κόλπο, προαναγγέλονται από τον υφυπουργό, αντί να πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά.
Πηγή: www.skai.gr , 31-10-2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: