Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

12/11/08

Θαλάσσια ρύπανση, Πυλαίας, Θεσσαλονίκης

Θαλάσσια ρύπανση, Πυλαίας, Θεσσαλονίκης Θέση: Παραλία Πυλαίας Συντεταγμένες: 40.5559,22.9760 Τα ελαστικά των αυτοκινήτων που κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη γεμίζουν με κάδμιο τον βυθό του Θερμαϊκού και τα χάβαρα, σύμφωνα με την Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Με την κατανάλωση τροφών που έχουν επιμολυνθεί, το κάδμιο συσσωρεύεται στο ήπαρ, στους νεφρούς, στη σπλήνα και στον θυρεοειδή αδένα, όπου και προκαλεί σοβαρές παθήσεις. Πηγή: www.ethnos.gr , 12-11-2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: