Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

4/11/08

Δυσμενής απόφαση, Ελαφονήσου, Λακωνίας, NATURA 2000

Δυσμενής απόφαση, Ελαφονήσου, Λακωνίας, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2540002 Θέση: Κάτω Νησιού Συντεταγμένες: 36.4869,22.9419 Νέοι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων στην Ελαφόνησο, όπου περίπου 70 στρέμματα αποχαρακτηρίστηκαν στην περιοχή Παναγιά - Κάτω Νησί, μεγάλο μέρος των οποίων οικοδομείται ή έχει οικοδομηθεί. Παράλληλα, διανοίγονται δρόμοι που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και για την κάλυψη των κέδρων που έχουν κοπεί μεταφέρεται η άμμος μέχρι την παραλία. Πηγή: www.skai.gr , 4/11/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: