Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/12/08

Τοξικά, Οινοφύτων, Βοιωτίας

Τοξικά, Οινοφύτων, Βοιωτίας Θέση: Ρέμα Αγίου Θεμά Αγίου Θωμά Συντεταγμένες: 38.2816,23.5797 Στην περιοχή του ρέματος του Αγίου Θωμά, κοντά στην βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων εντοπίστηκαν 150 μικρογραμμάρια εξασθενούς χρωμίου ανά λίτρο, ενώ σε γεωτρήσεις δίπλα από τον Ασωπό ποταμό το εξασθενές χρώμιο ανέρχεται σε 100 μικρογραμμάρια. Πηγή: www.skai.gr , 2/12/2008 από: dzach

2 σχόλια:

agios thomas είπε...

Με τις 1500 ψυχές του Αγίου Θωμά θα ασχοληθεί ο Σουφλιάς και τις γεωτρήσεις των αγροτών;
έχει άλλα πιο σοβαρά θέματα.
Οι αγρότες ας ψοφήσουν. Ας ζουν μέσα στην αυταπάτη ότι όλα είναι καλά. ας πουλούν τα προιόντα τους όπως καρότα και πατάτες στις λαικές. ποιος θα το καταλάβει αν τα βαφτίσουμε Κολοπετινίτσας;

Κουραστήκαμε να φωνάζουμε και περιμένουμε καρτερικά τον θάνατο.

dzach είπε...

Ας κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας για να διορθωθεί η κατάσταση. Οι φωνές κι η καρτερία από μόνες τους ίσως να μην είναι αρκετές.