Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/1/09

Τοξικά, Θεσπρωτικού, Πρεβέζης

Τοξικά, Θεσπρωτικού, Πρεβέζης Θέση: Λίμνη Zηρού Συντεταγμένες: 39.2392,20.8486 Μία άκρως επικίνδυνη τοξίνη και σε ποσότητες από τις υψηλότερες που έχουν μετρηθεί παγκοσμίως, ανιχνεύθηκε στα νερά της λίμνης του Ζηρού, θέτοντας σε συναγερμό την επιστημονική κοινότητα.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο, αφού η τοξίνη σε μεγάλη δόση και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση του ήπατος, ενώ μικρές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσουν σε καρκινογένεση του ήπατος
Πηγή: news.kathimerini.gr , 3-1-2009 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: