Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

26/1/09

Επικίνδυνα απόβλητα, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής

Επικίνδυνα απόβλητα, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής Θέση: Στρατώνι - Σκουριές Συντεταγμένες: 40.51863,23.79810 40.47294,23.70296 Η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (δηλαδή της EUROPEAN GOLDFIELDS) δείχνει ότι οι νέες εγκαταστάσεις της θα περιλαμβάνουν ένα νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το εργοστάσιο μεταλλουργίας (χρυσού, χαλκού, μολύβδου, αργύρου, ψευδαργύρου και ότι άλλο προκύψει), κρυογενητικό εργοστάσιο οξυγόνου, εργοστάσιο θειϊκού οξέως και μονάδα πολυτίμων μετάλλων.

Το βιομηχανικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης ένα νέο χώρο απόθεσης για τα επικίνδυνα απόβλητα του εμπλουτισμού και της μεταλλουργίας, χωρητικότητας 20 εκατ. τόνων.
Πηγή: antigoldgreece.wordpress.com , 26-1-2009 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: