Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

20/2/09

Δασική καταστροφή, Αφιδνών, Αττικής

Δασική καταστροφή, Αφιδνών, Αττικής Θέση: Νεροφαγώματα Συντεταγμένες: 38.1631,23.8499 Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκατάσταση του «Τεχνολογικού Πάρκου Ακρόπολις» στο ανενεργό για 30 χρόνια λατομείο αργίλου της ΑΓΕΤ στη θέση «Νεροφαγώματα» Αφιδνών Αττικής έκτασης 500 στρεμμάτων. Σήμερα κοσμείται από δάσος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά εξαιρέθηκε με ΠΔ από τον πυρήνα του Δρυμού Πάρνηθας. Πηγή: www.ethnos.gr , 14-2-2009 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: