Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

31/8/08

Τοξικά, Αλεξανδρούπολης, Έβρου

Τοξικά, Αλεξανδρούπολης, Έβρου Θέση: Κίρκη Συντεταγμένες: 40.893,25.631 Διάσπαρτα επικίνδυνα μεταλλευτικά απόβλητα, τοξικά χημικά και κυάνιο στο εγκαταλελειμένο μεταλλείο της Κίρκης. Η περιοχή αποτελεί τρομακτικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η ρύπανση με βαρέα μέταλλα φτάνει μέχρι το Θρακικό Πέλαγος, μέσω ενός μικρού ποταμού. Πηγή: www.antigold.gr από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: