Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

31/8/08

Τοξικά, Λαυρεωτικής, Αττικής

Τοξικά, Λαυρεωτικής, Αττικής Θέση: Λαύριο Συντεταγμένες: 37.7182,24.0568 Σοβαρότατη ρύπανση του Λαυρίου από τα τοξικά απορρίμματα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, πάνω στα οποία είναι χτισμένο μεγάλο μέρος της πόλης. Μόνο 6,7% των παιδιών έχουν αποδεκτά επίπεδα μολύβδου στο αίμα. Πηγή: 1tee-lavriou.att.sch.gr , 1/12/2002 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: