Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

29/8/08

Αέρια ρύπανση, Οπουντίων, Φθιώτιδος

Αέρια ρύπανση, Οπουντίων, Φθιώτιδος Θέση: Λάρυμνα Συντεταγμένες: 38.56,23.28 Καμινάδες που «ξερνούν» δηλητήρια, μαύρη σκόνη που πνίγει τους ανθρώπους, τόνοι σκουριάς που πετάγονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα και τη στεριά, βουνά αποβλήτων που περιέχουν βαρέα μέταλλα, εκατοντάδες στρέμματα μπαζωμένοι υγρότοποι. Πηγή: www.enet.gr , 15/6/2008 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: