Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

29/8/08

Δασική καταστροφή, Ιτάνου, Λασιθίου, NATURA 2000, NATURA 2000

Δασική καταστροφή, Ιτάνου, Λασιθίου, NATURA 2000, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR4320006 , NATURA 2000-SPA κωδικός GR4320009 Θέση: Κάβο Σίδερο Ιτάνου Συντεταγμένες: 35.3,26.3 Το Κάβο Σίδερο, Περιοχή Ειδικής Προστασίας του δικτύου Φύση 2000 (SPA # GR4320006) , που έχει ειδική, ανθεκτική στο αλάτι ή στην ξηρασία βλάστηση και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια φυτά του κόσμου κινδυνεύει να μετατραπεί σε τεράστιο θέρετρο με γήπεδα γκόλφ από την Αγγλική Minoan Group και τη θυγατρική της Loyalward, σε συνεργασία με τον ηγούμενο της μονής Τοπλού. Πηγή: www.guardian.co.uk , 9/5/2008 από: inlovewithlife

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tilaphos, κάποιες φιλικές συμβουλές για την κατηγοριοποίηση, που έχεις επιλέξει, προερχόμενες από τις κατηγορίες του ειδικού δικαίου περιβάλλοντος. Ίσως φανούν χρήσιμες.

1. Μπάζα, λύματα, τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα συνενώνονται στο δίκαιο υπό το δίκαιο αποβλήτων.
2. Ο θάνατος ζώων υπάγεται στο νομικό πλαίσιο για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Καλή συνέχεια. Θα εισάγω συχνά - πυκνά δεδομένα, οπότε αν έχεις παρατηρήσεις, βάζε τις για να μαθαίνω.

dzach είπε...

Οι κατηγορίες ήταν λιγότερες στην αρχή αλλα αυτό μπέρδευε τους testers, που δεν ξέρανε που να βάλουν τί. Όταν δηλ. κάποιος βλέπει έναν αγωγό με βρομόνερα να χύνεται σε ένα ρυάκι που θα το κατατάξει; ή όταν έχει στοίβα σκουπιδιών στο άχτιστο οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του;

Αυτή η κατηγοριοποίηση είναι μια υπόθεση που θέλει δουλειά, και συνεχείς βελτιώσεις. Οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ ευπρόσδεκτες.

Κάτι σχετικό με τους χάρτες.

Για τις συντεταγμένες ισχύει το εξής: όσο περισσότερα δεκαδικά έχουν, τόσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια δείχνει ο χάρτης. Αυτό δεν είναι όμως πάντα καλό, γιατί συνήθως ο χρήστης θέλει να βλέπει την ευρύτερη περιοχή. Αυτή η λεπτομέρεια μαζί με άλλες πρέπει να μπουν σε κάποιες τεχνικές οδηγίες, δοθέντος χρόνου.