Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/8/08

Τοξικά, Κρωπίας, Αττικής

Τοξικά, Κρωπίας, Αττικής Θέση: Στην ευρύτερη ζώνη του Κορωπίου Συντεταγμένες: 37.888,23.887 Οι δειγματοληψίες σε γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Κορωπίου έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις ολικού χρωμίου, διπλάσιες ως και τριπλάσιες του ορίου ποσιμότητας που είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και αυξημένες συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου ως και 82 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.. Πηγή: www.tovima.gr , 4-11-2007 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: