Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

6/9/08

Δυσμενής απόφαση, Αφιδνών, Αττικής

Δυσμενής απόφαση, Αφιδνών, Αττικής Θέση: Κιούρκα (Αφίδνες) Συντεταγμένες: 38.217,23.844 Εξαίρεση από τις προστατευτικές διατάξεις του δρυμού, έκτασης 500 στρεμμάτων στα Κιούρκα (Αφίδνες), με σκοπό τη δημιουργία ΒΕΠΕ (βιομηχανικής και επιχειρηματικής περιοχής). Στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που υποβλήθηκε στην Ολομέλεια, η επίμαχη έκταση περιλαμβάνεται μεν στα όρια του δρυμού της Πάρνηθας, ως ξεχωριστή όμως ζώνη με τον χαρακτηρισμό «ΒΕΠΕ Τεχνόπολη-Ακρόπολη». Πηγή: news.kathimerini.gr , 6-9-2008 από: kalliopi

1 σχόλιο:

kalliopi είπε...

Οι συντεταγμένες δεν είναι ακριβείς.