Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

6/9/08

Δυσμενής απόφαση, Ελαφονήσου, Λακωνίας, NATURA 2000, NATURA 2000

Δυσμενής απόφαση, Ελαφονήσου, Λακωνίας, NATURA 2000, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2540002 Θέση: Παραλία Σίμου Συντεταγμένες: 36.4684,22.9832 Μία περιοχή "φιλέτο", χαρακτηρισμένη ως Natura, η μοναδικής ομορφιάς παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο χαρακτηρίστηκε ως οικόπεδο, εξασφαλίζοντας στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη άδεια οικοδόμησης από τη Διεύθυνση Δασών. Πηγή: www.skai.gr , 5/09/2008 από: dzach

4 σχόλια:

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ είπε...

το ιδιο ακουσα και για την αντιστιχα ενταγμενο στο προγραμμα Νatura διαδημο για την παραλια του , Ελαφονησι στην περιοχη Κισαμου Κρητης! τοχει το παρεμφερες του ονοματος? ειναι κριμα να χαθουν τετοιες ομορφιες στο βωμο του κερδους! Μηπως οι ιστολογοι να ενωσουμε τις φωνες μας και να προσπαθησουμε να τα σωσουμε ?

dzach είπε...

Μακάρι να είχαν οι φωνές μας και μόνον τέτοια δύναμη. Εμείς δυστυχώς είμαστε απλοί επισκέπτες ή θεατές. Το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι καιρός που χτίζεται από ανθρώπους που ζουν ή έχουν συμφέροντα εκεί.

kalliopi είπε...

Στην Κομισιόν η σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού 6,6 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

dzach είπε...

Και video για το θέμα που δείχνει ακριβώς την περιοχή