Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

9/9/08

Υδρολογική καταστροφή, Αγίου Νικολάου, Λασιθίου

Υδρολογική καταστροφή, Αγίου Νικολάου, Λασιθίου Θέση: Περιοχή Αλμυρός Συντεταγμένες: 35.178500,25.708745 Την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως αλλά και του εορτασμού της «Ημέρας του Περιβάλλοντος», μπουλντόζα καθάρισε μια περιοχή και ξεπάτωσε δένδρα στον Αλμυρό. Το ίδιο είχε γίνει και λίγο καιρό πριν, όταν με μπάζα καταπλάκωσαν τα καλάμια, προκειμένου να επεκτείνουν (;) τον χώρο στάθμευσης. Πηγή: blog.vasilakism.gr , 6/6/2008 από: Michalis

Δεν υπάρχουν σχόλια: