Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

4/9/08

Δασική καταστροφή, Αλμυρού, Μαγνησίας, NATURA 2000, NATURA 2000

Δασική καταστροφή, Αλμυρού, Μαγνησίας, NATURA 2000, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR1430002 Θέση: δρυόδασος Κουρί Κουρί Συντεταγμένες: 39.1943,22.7397 Το δρυοδασος Κουρι εχει χαρακτηριστει απο την Ευρωπαικη Ενωση 'Βιογενετικο Αποθεμα' και εχει ενταχθει στο δικτυο Natura 2000 με κωδικο 1430002. Αυτο σημαινει οτι η περιοχη ειναι μειζωνος σημασιας για τη διατηρηση της βιοποικιλοτητας της Ευρωπαικης ηπειρου και της Ελλαδας. Το δασος αυτο θεωρειται το τελευταιο πεδινο δασος δρυος στα Βαλκανια ενω αποτελειται απο 3 διαφορετικα ειδη βελανιδιας (Quercus ithaburensis ssp. macrolepis, Q. robur ssp. pedunculiflora, Q. pubascens). Το δάσος τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποβαθμιστεί. Πολλά απο τα δέντρα έχουν πεθάνει ενώ άλλα είναι σχεδόν νεκρά. Πηγή: www.magnesia-online.gr , 21-8-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: