Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

4/9/08

Λύματα, Μακρυχωρίου, Λαρίσης

Λύματα, Μακρυχωρίου, Λαρίσης Θέση: Ξεροπόταμος Μακρυχωρίου Συντεταγμένες: 39.829,22.503 Στην περιοχή Μακρυχωρίου, λίγα χιλιόμετρα νότια της κοιλάδας των Τεμπών, μέσα σε κοίτη ξεροπόταμου, ανακαλύφθηκαν δύο αγωγοί. Ο ένας αδειάζει τυρόγαλο κι ο άλλος κατσίγαρο. Ο ξεροπόταμος εκβάλει στον Πηνειό μόλις λίγα μέτρα παρακάτω. Στην περιοχή λειτουργει μια μονάδα επεξεργασίας ελαιών που ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και δύο τυροκομεία εκ των οποίων το ένα πάλι της Ένωσης.

Πηγή: endrasi.gr , 2/9/2008 από: Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: