Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

4/9/08

Υδρολογική καταστροφή, Ιεράπετρας, Λασιθίου

Υδρολογική καταστροφή, Ιεράπετρας, Λασιθίου Θέση: Εκβολές Ποταμού Στομίου Ιεράπετρα Συντεταγμένες: 35.0034,25.5878 Ο υγρότοπος του Στομίου Ιεράπετρας αλλοιώνεται και συρρικνώνεται βαθμιαία καθώς η κοίτη του ποταμού μειώνεται με μπαζώματα στη λεκάνη απορροής του, για να προκύψουν σπίτια, λιόφυτα και θερμοκήπια. Ανέλεγκτες και απρογραμμάτιστες υδροληψίες έχουν μειώσει δραματικά το νερό του. Σκουπίδια διαφόρων ειδών και κατηγοριών συσσωρεύονται στις εκβολές υποβαθμίζοντάς τον όχι μόνο οικολογικά αλλά και αισθητικά. Αυθαιρεσίες που φτάνουν μέχρι το κύμα συμβάλλουν αρνητικά σ’ όλα τα προηγούμενα. Κατά καιρούς έλαβαν χώρα και ακραίες ενέργειες όπως τα εκτεταμένα μπαζώματα ή η ολική καταστροφή της βλάστησης με το αιτιολογικό της πρόληψης από πλημμύρες και φωτιές Πηγή: www.ecocrete.gr , 20-8-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: