Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

17/9/08

Θαλάσσια καταστροφή, Μηχανιώνας, Θεσσαλονίκης

Θαλάσσια καταστροφή, Μηχανιώνας, Θεσσαλονίκης Θέση: ακρωτήριο Μεγάλο Έμβολο Αγγελοχωρίου Συντεταγμένες: 40.5143,22.8251 Η κοινοπραξία που κατασκευάζει την επέκταση του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης μέσα στο Θερμαϊκό, χρειάζεται άμμο για το μπάζωμα του προβόλου.Επέλεξαν, λοιπόν, μια έκταση 200 στεμμάτων στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μεγάλο Έμβολο, στο Αγγελοχώρι, για την αμμοληψία. Πηγή: panosz.wordpress.com , 22-11-2007 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: