Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

17/9/08

Διάβρωση, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης

Διάβρωση, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης Θέση: αλιευτικό καταφύγιο Νέων Επιβατών Συντεταγμένες: 40.50636,22.90671 Ένα μικρό νησάκι από άμμο, που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα! Η πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου προς της Θεσσαλονίκη έχει ήδη αχρηστευτεί πλήρως από την προσάμμωση (το βάθος του νερού, όσο έχει απομείνει, μετά βίας φτάνει το μισό μέτρο) - και η άλλοτε γαλανή (αν και όχι πεντακάθαρη) θάλασσα, έχει ήδη μετατραπεί σε ανοιχτή χαβούζα. Πηγή: panosz.wordpress.com , 11-3-2007 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: