Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

24/9/08

Δυσμενής απόφαση, Αφιδνών, Αττικής

Δυσμενής απόφαση, Αφιδνών, Αττικής Θέση: 1 χλμ. πριν τα διόδια Καπανδριτίου Συντεταγμένες: 38.1634,23.8455 Ένα χρόνο και κάτι μετά την καταστροφή της Πάρνηθας και την εκ των υστέρων θεσμοθέτηση ζωνών προστασίας του ορεινού όγκου (Π.Δ 24/7/2007)το ΥΠΕΧΩΔΕ με νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και όλο όλο ένα άρθρο προσθέτει δύο ζώνες. Όχι προστασίας αλλά επιπλέον εγκαταστάσεων στους πρόποδες του βουνού. Πηγή: www.avgi.gr , 14/09/2008 από: dzach

1 σχόλιο:

dzach είπε...

Φραγμό στο Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ που καθορίζει εκ νέου τις Ζώνες Προστασίας στην Πάρνηθα προτίθεται να θέσει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ