Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

25/9/08

Δασική καταστροφή, Λάρισας, Λαρίσης

Δασική καταστροφή, Λάρισας, Λαρίσης Θέση: Όχθη Πηνειού μέσα στην πόλη Συντεταγμένες: 39.64428,22.42391 Με το πρόσχημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Λάρισας προβαίνουν στην αποψίλωση του παραποτάμιου δάσους του Πηνειού, στο τμήμα του που διέρχεται μέσα από την πόλη.Στηυν ουσία, αυτό που επιδιώκουν είναι η μετατροπή της κοίτης του Πηνειού σε “πλατεία” καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα στην έξω κοίτη υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και, οπωσδήποτε, τα όποια έργα θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς να κοπούν συλλήβδην όλα τα δέντρα στο ποτάμι. Πηγή: endrasi.gr , 23-9-2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: