Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

12/9/08

Αέρια ρύπανση, Βόλου, Μαγνησίας

Αέρια ρύπανση, Βόλου, Μαγνησίας Θέση: Συντεταγμένες: 39.35255,22.98589 Η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην περιοχή του Βόλου για πάρα πολλά χρόνια, δεν συμορφώνεται με τους κανόνες που θέτει το κράτος σχετικά με την αέρια ρύπανση και συνεχώς υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων, με αποτέλεσμα, ο ουρανός του Βόλου για έναν παρατηρητή στο Πήλιο, φαίνεται Κίτρινος και μουντός.. Εκτός αυτού, οι κατοικίες στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας είναι γεγονός ότι βρίσκουν στα παράθυρά τους κόκκινη σκόνη πολύ συχνά. Ενδεικτικά το 2007 η "ΑΓΕΤ" υπερέβη το ανώτατο όριο εκπομπής σωματιδίων 75 φορές ενώ το επιτρεπόμενο είναι μόλις 15! Πηγή: Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας , 12/09/08 από: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: