Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/9/08

Τοξικά, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής

Τοξικά, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής Θέση: Στρατώνι Συντεταγμένες: 40.5109,23.8292 12 εκατομμύρια τόνοι τελμάτων εμπλουτισμού των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχουν αποτεθεί κατά το παρελθόν στον όρμο του Στρατωνίου, ακριβώς μπροστά στο χωριό. Η ρύπανση της παραλιακής ζώνης και του θαλάσσιου πυθμένα του όρμου αξιολογείται ως ιδιαίτερα υψηλή, με συγκεντρώσεις αρσενικού, μολύβδου, ψευδαργύρου, αντιμονίου, υπερδεκαπλάσιες των επιτρεπομένων. Πηγή: www.antigold.gr από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: