Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/9/08

Υδρολογική καταστροφή, Αντικύρας, Βοιωτίας

Υδρολογική καταστροφή, Αντικύρας, Βοιωτίας Θέση: Αντίκυρα Συντεταγμένες: 38.37,22.66 Πνίγει τον Κορινθιακό η κόκκινη λάσπη από το εργοστάσιο του Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια. Το θαλάσσιο οικοσύστημα δέχεται ετησίως 800.000 τόνους λάσπης, με υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων,. Η παρουσία της λάσπης είναι αισθητή σε έκταση 277 τετρ. χλμ. στο βυθό του Κορινθιακού, με άγνωστες συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα Πηγή: www.enet.gr , 14/7/2008 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: