Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/9/08

Υδρολογική καταστροφή, Διρφύων, Ευβοίας

Υδρολογική καταστροφή, Διρφύων, Ευβοίας Θέση: ποταμός Λήλαντας Πισσώνος Συντεταγμένες: 38.5,23.7 Δεκάδες σφαγεία, χοιροτροφεία και πτηνοτροφεία ρίχνουν ανεπεξέργαστα τα απόβλητά τους, κυριολεκτικά όπου βρουν. Κοντά στις μονάδες οι αγωγοί δημιουργούν «λίμνες» με μαύρο και πράσινο νερό που σε πολλά σημεία καλύπτεται από παχιά, λιπαρή κρούστα. Οχετοί αποβλήτων διανύοντας μεγάλες αποστάσεις χύνονται στον Λήλαντα ποταμό και από εκεί στον Ευβοϊκό. Πηγή: www.enet.gr , 10-8-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: