Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

10/9/08

Επικίνδυνα απόβλητα, Ιλίου (τ. Νέων Λιοσίων), Αττικής

Επικίνδυνα απόβλητα, Ιλίου (τ. Νέων Λιοσίων), Αττικής Θέση: Μπίμπιζα, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης Συντεταγμένες: 38.03630,23.72081 Διαπιστώθηκε στις 30/10 από μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας, που εργάζεται στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και από φύλακα πού ήταν παρών και σε ώρα υπηρεσίας, ότι έχει δημιουργηθεί παρανόμως άτυπος χώρος προσωρινής εναπόθεσης των μεικτών απορριμμάτων της Σκούπας του Δήμου Ιλίου. Η αρχική καταγγελία επιβεβαιώθηκε, διότι στη διάρκεια της αυτοψίας προσήλθε και το όχημα του Δήμου για να αδειάσει το περιεχόμενο, ενώ το γεγονός επαναλήφθηκε ως τρέχουσα πρακτική πολλές φορές από την ημερομηνία αυτή. Πηγή: www.a-po-drasi.gr , 30-10-2007 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: