Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

9/9/08

Επικίνδυνα απόβλητα, Αγίου Νικολάου, Λασιθίου

Επικίνδυνα απόβλητα, Αγίου Νικολάου, Λασιθίου Θέση: Κάμπος ΚΡΙΤΣΑΣ Συντεταγμένες: 35.163012,25.659540 Εξω από την Κριτσά, όπου σε σκάμμα(τα) και χωρίς καμία άλλη πρόληψη, αποχετεύεται ο κατσίγαρος του εργοστασίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και μάλιστα ανάλογα με τις διαθέσεις του ανέμου γίνεται αισθητή αρκετά μακριά. Σε όλη τη “λίμνη” από τα λύματα, δείχνει να υπάρχει δραστηριότητα από την σήψη και τις άλλες διεργασίες που συντελούνται, με αποτέλεσμα να δείχνει ότι βράζει! Πηγή: blog.vasilakism.gr , 25/5/2008 από: Michalis

Δεν υπάρχουν σχόλια: