Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

11/9/08

Δυσμενής απόφαση, Μήλου, Κυκλάδων

Υπηρεσιακή ευθύνη, Μήλου, Κυκλάδων Θέση: Συντεταγμένες: 36.6593,24.4726 Με απόφαση της Νομαρχίας Κυκλάδων νομιμοποιείται ο αγωγός με τον οποίο απορρίπτονται στη θάλασσα τα απόβλητα από την επεξεργασία του περλίτη της εταιρείας S&B του Οδ. Κυριακόπουλου, που έχει μετατρέψει τις παραλίες σε βούρκο. Με την ίδια απόφαση απαγορεύεται το κολύμπι και το ψάρεμα κοντά στον αγωγό, ώστε να μπορεί η εταιρεία να ρυπαίνει ανενόχλητη! Πηγή: www.protothema.gr , 2/8/2008 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: