Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

11/9/08

Δασική καταστροφή, Αμαρουσίου, Αττικής

Δασική καταστροφή, Αμαρουσίου, Αττικής Θέση: Κτήμα Καρέλλα Νέα Λέσβος Συντεταγμένες: 38.05833,23.82123 Με δημοσίευσή της στην ΑΞΙΑ του Σαββάτου, 23 Αυγούστου, η Ελεήμων Εταιρεία εκποιεί εκ νέου τα εννέα στρέμματα που φέρεται να κατέχει στην περιοχή του Κτήματος Καρέλλα, με κατώτερη αυτήν την φορά τιμή πωλήσεως οκτώ εκατομμύρια (8.000.000) Ευρώ. Παρά το ότι η Ελεήμων Εταιρεία έχει δηλώσει στο Εθνικό Κτηματολόγιο 13 συνολικώς ακίνητά της στο Μαρούσι, εν τούτοις, ουδέποτε εδήλωσε το εκποιούμενο τώρα φερόμενο ως ακίνητό της, το οποίον μάλιστα, ως φαίνεται, εκτιμά ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Πηγή: www.dasosygrou.gr , 11/9/2008 από: stavrinho

Δεν υπάρχουν σχόλια: