Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/9/08

Λύματα, Λάρισας, Λαρίσης

Λύματα, Λάρισας, Λαρίσης Θέση: Γέφυρα Γιάννουλης στον Πηνειό Λάρισα Συντεταγμένες: 39.6588,22.4187 Μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας διαθέτει ακατέργαστα λύματα στον Πηνειό. Πηγή: endrasi.gr , 7/8/2008 από: Παντελής

3 σχόλια:

dzach είπε...

Παντελή

αυτό ακριβώς είναι το είδος των πληροφοριών που αναζητά ο οικοΤόπος: συγκεκριμένες, από αυτόπτες, με ακριβείς συντεταγμένες που μπορούν να οδηγήσουν όποιον θέλει να τις εξακριβώσει κατ' ευθείαν στον τόπο του προβλήματος, χωρίς αμφιβολίες.

pmitsiou είπε...

Δημήτρη

επειδή θα έχουμε τακτικά καταγραφή τέτοιων προβλημάτων (ως σύλλογος), θα ενημερώνω και τον οικοΤοπο

Συγχαρητήρια!

dzach είπε...

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όσους βάζουν πληροφορίες. Χωρίς αυτούς ο οικοΤόπος δεν έχει να προσφέρει τίποτε.

Θα ήταν σημαντική επιτυχία αν θα μπορούσαν να χαρτογραφηθούν όλες οι βιομηχανικές και άλλες μονάδες που ρυπαίνουν τον Πηνειό.

Θα ήταν καλό αν το ΦΕΚ, τεύχος Δ' όπου δημοσιεύονται υποχρεωτικά οι εγκαταστάσεις που παράγουν λύματα και οι υποχρεώσεις τους, έδινε και τις συντεταγμένες τους. Στην περίπτωση αυτή ο έλεγχός τους θα ήταν ακόμη πιο εύκολος.