Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/9/08

Αέρια ρύπανση, Δημητρίου Υψηλάντη, Κοζάνης

Αέρια ρύπανση, Δημητρίου Υψηλάντη, Κοζάνης Θέση: Ποντοκώμη Συντεταγμένες: 40.400,21.800 Τραγική η κατάσταση του περιβάλλοντος στο "ενεργειακό λεκανοπέδιο" της χώρας, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Η αέρια ρύπανση από τα εργοστάσια της ΔΕΗ, τα πιο ρυπογόνα της Ευρώπης, φτάνει καθημερινά στο "κόκκινο". Πηγή: pontokomicom.blogspot.com , 30/8/2008 από: antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: