Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

17/9/08

Μπάζα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αττικής, NATURA 2000

Μπάζα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αττικής, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR3000004 Θέση: Συντεταγμένες: 37.92744,23.99935 Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ένα μέρος του υγρότοπου της Βραυρώνας. Τα σκουπίδια βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από το αρχαιολογικό μουσείο, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Ερασίνου που τροφοδοτεί τον υγρότοπο. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες,υπάρχουν σωροί σκουπιδιών στο χωμάτινο δρόμο προς το αρχαιολογικό μουσείο. Όπως αναγράφεται σε κάδους απορριμμάτων, υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ο Δήμος Μαρκόπουλου. Πηγή: www.in.gr από: giannis

Δεν υπάρχουν σχόλια: