Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

28/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Αγίου Κωνσταντίνου, Φθιώτιδος

Υδρολογική καταστροφή, Αγίου Κωνσταντίνου, Φθιώτιδος Θέση: Ασπρονέρι Συντεταγμένες: 38.7868,22.8244 Η Λίμνη Βρωμολίμνη βρίσκεται στην περιοχή Ασπρονερίου και 1,2 Km βόριο-ανατολικά από τον Δήμο των Καμένων Βούρλων.
Ο Υγροβιότοπος της Βρωμολίμνης είναι γνωστό από αρκετά χρόνια ότι χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός στα ταξίδια των διαβατάρικων πουλιών (Κύκνους, Πάπιες, Φαλαρίδες κ.α).
Σε περιόδους έντονης χιονόπτωσης τα πουλιά διαχείμαζαν στη Βρωμόλιμνη. Ο μικρός Υγροβιότοπος της Βρωμολίμνης αποτελεί ζωτικό στήριγμα για αυτά. Σε τέτοιους μικρούς Υγροβιότοπους βασίζονται για να βρουν καταφύγιο , ξεκούραση και τροφή εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που διασχίζουν κάθε χρόνο τη Μεσόγειο. Ωστόσο λόγω του μικρού μεγέθους της Βρωμολίμνης και του παραγνωρισμένου της ρόλου, συνεχίζει να καταστρέφεται και να υποβαθμίζεται μια πολύτιμη εστία για τα πουλιά.
Συχνά όμως παρατηρούνται καταπατήσεις με περιφράξεις και την κατασκευή αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στην περίμετρο της Λίμνης που χρησιμοποιείτε ως αποδέκτης μπαζών, απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων. Τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές για την ανάδειξη και τον εξωραϊσμό της Βρωμόλιμνης ώστε να την διατηρήσουν και να διασώσουν έτσι ένα αξιόλογο Υγροβιότοπο στην περιοχή μας ???
Πηγή: www.e-fox.gr/ , 28-10-2008 από: nik

Δεν υπάρχουν σχόλια: