Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

24/10/08

Θαλάσσια ρύπανση, Μεσσαπίων, Ευβοίας

Θαλάσσια ρύπανση, Μεσσαπίων, Ευβοίας Θέση: Βρυσάκια Συντεταγμένες: 38.57407,23.59683 Η επιχείρηση ΛΑΡΚΟ που λειτουργεί στην Εύβοια και παράγει σιδηρονικέλειο, το οποίο μεταφέρεται μέσα από το δασός σε κλειστούς ταινιόδρομους χιλιόμετρων και καταλήγει στην τοποθεσία Βρυσάκια, απ' όπου μέρος του υλικού πέφτει στη θάλασσα, με σοβαρές επιπτώσεις για το οικοσύστημα. Πηγή: www.skai.gr , 24/10/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: